2010-02-19 21:14
Ma csak pár sor fér bele: nekivágtam a
rendrakásnak a konyhában, sokat kivesz belőlem... Egy kérdés csupán: van élő
ember a földön, aki tudja, hogyan kell elmosogatni egy tésztaszűrőt?! A
nevezett tárgy antik kifőtt tésztát tartalmaz betonkeménységű, odaszáradt
csomókban. Kézzel nem jön le, robbantani lehetne vagy beáztatni, de az meg
azért nem megy,mert ugye kifolyik belőle a víz (mivel szűrő). Na?! Lehet, hogy
nyitok egy új topikot ennek a problémakörnek.
Megyek is vissza, hátha megpuhult a massza...
Megyek is vissza, hátha megpuhult a massza...
Hozzászólások
kemo
2010-02-19 22:13
Kemo háztartási tanácsa: Tésztaszűrő probléma.
Nem olyan nagy a baj, csak ugye még nincs ott az asszony, aki időben
elmossa.
De van megoldás!
Megfelelő méretű edény tele vízzel, amelyben legalább fél-egy napig ázik
a szűrő.(A nyelet nem kell áztatni, hacsak nem történt ott is némi keményre
száradt anyag). Majd a szűrőt kivéve, folyóvíz alatt, kefével megtisztítható.
Egyébként ez az "áztatósdi" jól működik minden esetben, ha
elmarad a mosogatás. És nem kell kapargatnod órákon át, ráadásul az edényeid
sem sérülnek. Egy azért ilyenkor nagyon fontos, használj némi fertőtlenítőszert
is. Orvos lévén ezt persze Te biztosan tudod is.
Vanilla 2010-02-20 08:22
Tisztelt Attendance!
Két tippem van! Az egyik már túl késő, de a jövőre nézve! Használat után
azonnal elmossuk! A másik, hogy egy mélyebb edénybe (lábas, fazék, tál öntünk
melegvizet, mosogatószert és jó sokáig áztatjuk. Utána bőven engedjük rá a
vizet a legnagyobb nyomással és máris kész!
amadeus 2010-02-20
08:34
Én is voltam valaha agglegény, íme a tippem:
A tésztaszüröt áztasd kb. másfél órán át kézmeleg, márkás mosogatószeres
vízben.
Utána vedd ki, dobd el, és vegyél egy újat.
poe 2010-02-20
08:51
Ha az áztatás nem elég, tedd az áztatófazekat a tűzre, és forrald fel a
vizet. Makacs szennyeződéseknél segít, és mindjárt fertőtlenít is
Andu
2010-02-20 08:57
Ama megoldása a helyes!
De van még valami, a saját szabadalmam.
Áztatunk 1-2 napot, attól függöen, mennyire utaljuk az egesz trutyit
Nálam ez általában 2 nap. 2 nap után már csak Amadeus technikája müködik,
ugyanis a vizében kialakult biotopot, annak ismeretlen lakói miatt, emberi kéz
inkább ne érintse .
Aztán nekiesni erös, smirglis oldalú szivaccsal, ne adj isten fémsikálóval.
A kilógó tésztacafatok így eltünnek, de a lukak problémája továbbá is fennáll!
Es erre szól a szabadalmam! Fogpiszkáló és húsvilla kérem! Be a lukba, ki a
tészta.
A technológiám sajnos nem 100 %-os, ezért igyekszem tésztát nem
kifözni.
Attendance
2010-02-20 10:15
Köszönöm a tanácsokat. ma vettem kettőt. Úgy számítom, a jövő hét végéig
kitart.
hunor
2010-02-20 10:50
Egy héten csak kétszer főzöl?
Andu
2010-02-20 11:21
Miért Hunor, Te hányszor eszel tésztát egy héten?
hunor
2010-02-20 12:04
Hm, én nem nagyon lehetek ilyen téren irányadó, mert nagyon egyformán
étkezem, például az elmúlt egy évben hetente ötször ugyanazt ebédeltem.
Frau Attendance
2010-02-20 15:55
Kedves hozzászólók,
köszönöm a segítséget én is. Nekem ilyenkor úgyis csak aranyköpésekre
telik (A rest kétszer..., Ma örömmel, holnap körömmel, stb.) meg a fogammal
ciccegtetek és titkolom a gyerekek elől Apa legújabb írását.
&&&
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése