2010. február 19., péntek

Attendance: Pfalzi köznapló 17

2010-02-19 21:14
Ma csak pár sor fér bele: nekivágtam a rendrakásnak a konyhában, sokat kivesz belőlem... Egy kérdés csupán: van élő ember a földön, aki tudja, hogyan kell elmosogatni egy tésztaszűrőt?! A nevezett tárgy antik kifőtt tésztát tartalmaz betonkeménységű, odaszáradt csomókban. Kézzel nem jön le, robbantani lehetne vagy beáztatni, de az meg azért nem megy,mert ugye kifolyik belőle a víz (mivel szűrő). Na?! Lehet, hogy nyitok egy új topikot ennek a problémakörnek.

Megyek is vissza, hátha megpuhult a massza...

Hozzászólások
kemo   2010-02-19 22:13      
Kemo háztartási tanácsa: Tésztaszűrő probléma.
Nem olyan nagy a baj, csak ugye még nincs ott az asszony, aki időben elmossa.
De van megoldás!
Megfelelő méretű edény tele vízzel, amelyben legalább fél-egy napig ázik a szűrő.(A nyelet nem kell áztatni, hacsak nem történt ott is némi keményre száradt anyag). Majd a szűrőt kivéve, folyóvíz alatt, kefével megtisztítható.
Egyébként ez az "áztatósdi" jól működik minden esetben, ha elmarad a mosogatás. És nem kell kapargatnod órákon át, ráadásul az edényeid sem sérülnek. Egy azért ilyenkor nagyon fontos, használj némi fertőtlenítőszert is. Orvos lévén ezt persze Te biztosan tudod is. 

Vanilla 2010-02-20 08:22    
Tisztelt Attendance!
Két tippem van! Az egyik már túl késő, de a jövőre nézve! Használat után azonnal elmossuk! A másik, hogy egy mélyebb edénybe (lábas, fazék, tál öntünk melegvizet, mosogatószert és jó sokáig áztatjuk. Utána bőven engedjük rá a vizet a legnagyobb nyomással és máris kész!

amadeus   2010-02-20 08:34      
Én is voltam valaha agglegény, íme a tippem:
A tésztaszüröt áztasd kb. másfél órán át kézmeleg, márkás mosogatószeres vízben.
Utána vedd ki, dobd el, és vegyél egy újat.

poe   2010-02-20 08:51      
Ha az áztatás nem elég, tedd az áztatófazekat a tűzre, és forrald fel a vizet. Makacs szennyeződéseknél segít, és mindjárt fertőtlenít is  

Andu   2010-02-20 08:57    
Ama megoldása a helyes!
De van még valami, a saját szabadalmam. 
Áztatunk 1-2 napot, attól függöen, mennyire utaljuk az egesz trutyit Nálam ez általában 2 nap. 2 nap után már csak Amadeus technikája müködik, ugyanis a vizében kialakult biotopot, annak ismeretlen lakói miatt, emberi kéz inkább ne érintse .
Aztán nekiesni erös, smirglis oldalú szivaccsal, ne adj isten fémsikálóval. A kilógó tésztacafatok így eltünnek, de a lukak problémája továbbá is fennáll! Es erre szól a szabadalmam! Fogpiszkáló és húsvilla kérem! Be a lukba, ki a tészta.
A technológiám sajnos nem 100 %-os, ezért igyekszem tésztát nem kifözni. 

Attendance   2010-02-20 10:15      
Köszönöm a tanácsokat. ma vettem kettőt. Úgy számítom, a jövő hét végéig kitart.

hunor   2010-02-20 10:50      
Egy héten csak kétszer főzöl?    

Andu   2010-02-20 11:21      
Miért Hunor, Te hányszor eszel tésztát egy héten?  

hunor   2010-02-20 12:04    
Hm, én nem nagyon lehetek ilyen téren irányadó, mert nagyon egyformán étkezem, például az elmúlt egy évben hetente ötször ugyanazt ebédeltem. 

Frau Attendance   2010-02-20 15:55      
Kedves hozzászólók,
köszönöm a segítséget én is. Nekem ilyenkor úgyis csak aranyköpésekre telik (A rest kétszer..., Ma örömmel, holnap körömmel, stb.) meg a fogammal ciccegtetek és titkolom a gyerekek elől Apa legújabb írását.

&&&

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése