2015. augusztus 17., hétfő

Budapesti közjáték

Augusztus 17. hétfő

Reggeli csúszás, pakolás után gyors tempójú kilövés Pest felé. Marci kicsit borongott, mert rosszra fordult az idő, és a szakadó eső miatt tervével ellentétben nem tudott stoppal elindulni Salzburg felé, hogy másnap mi ott csípjük fel, Kitzbühelbe menet. Ez afféle "szabadság vándorai"-fíling lett volna neki. De sebaj, hamar túltette magát rajta.
            Kora délután értünk Pestre, Marci új albérletébe, az Ipoly utcába, ahol takarítottunk este hatig. Gyors zuhany (hideg vízben, mert a bojler lebakolt), majd irány Ferihegy, Domi este fél nyolckor szállt le. Sok szombathelyi cserkészszülő, -rokon verődött össze az érkezési oldalon, a várakozás majdnem két órája így könnyebben telt. Végre megjöttek fáradtan, büdösen (a sztyuárdesszeknek állítólag kölnit kellett permetezniük a repülő légterébe, mikor a cserkészek beszálltak), de boldogan, teli élményekkel.
            Az Ipoly utcába hazafelé özönvízszerű eső kísért minket, a híradásokból később megtudtuk, hogy egy csomó közintézmény, pláza alagsora beázott, a metróban hömpölygött a víz. Nem is engedtek le az Ipolyhoz közeli pláza mélygarázsába (vacsorázási célzattal), így a Váci úti, már bejáratott kínai büfében nyeltünk némi táplálékot, és irány az albi. Domi a jetlagjével perceken belül száz méter mélyen aludt, nekünk sem kellett sok biztatás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése